Johan Post (1966)

Geboortedatum: 30 augustus 1966
Geboorteplaats: Hilversum
Woonplaats: Apeldoorn
Burgerlijke staat: gehuwd (1993) met Maureen
Kinderen: 1 zoon (Aaron, 1994) en 1 dochter (Sophie,1996)
Opleiding: Atheneum en Communicatiewetenschap (Universiteit van Amsterdam) plus diverse vakgerichte opleidingen

Werk: Zelfstandig ondernemer: directeur/eigenaar LEV HR-Professionals (2018). LEV is de voortzetting van Post|Blanken+Partners (1999-2011) en PBPnext (2011-2018)

Rollen binnen LEV: accountmanagement, werving & selectie, assessments (rollenspeler, tweede beoordelaar), business coaching, opzetten en begeleiden leiderschapprogramma’s

Hobby’s: actief: Tennis, Fitness en Kickboksen; passief: voetbal (PSV)

Favoriete bezigheden: Reizen/vakantie, sporten, borrelen met vrienden, bioscoop, uit eten gaan, festivals (techno), nadenken over het leven (spiritualiteit), lezen en praten.

Hoe ervaren anderen mij in positieve zin: Ondernemend, mensgericht, resultaatgericht, eigenzinnig, scherp, sensitief, inspirerend, loyaal, betrouwbaar, flexibel, onafhankelijk, oprecht geïnteresseerd (in andere mensen en culturen)

Hoe ervaren anderen mij in negatieve zin: chaotisch, snel afgeleid, eigenwijs, direct, dominant, perfectionistisch, kritisch, competitief, praat te veel, arrogant (eerste indruk…), kom vaak te laat

Uitdaging: juiste balans vinden tussen mijn mensgerichtheid en mijn resultaatgerichtheid

Hoe sta ik in het leven: Ik probeer te leven vanuit de idee om de ander te behandelen zoals ik zelf behandeld wil worden, niet te veroordelen en niet alles persoonlijk te nemen. Hoe moeilijk ik dat ook vind… Verder vind ik het een fijne gedachte te bedenken dat we allemaal deel zijn van één groter geheel en dat we elkaar nodig hebben om heel te worden. Daarbij is ieder deeltje even belangrijk. Hoe klein, groot, mooi of minder mooi gevormd ook. We moeten elkaar dus respecteren zoals we zijn en kijken waar we elkaar aanvullen. Het maakt mij dan niet uit of iemand dat doet vanuit een religie of juist niet. Doe het op de manier die jij denkt nodig te hebben en laat de ander daar vrij in.

Passie: Andere mensen helpen zichzelf beter te leren kennen. Voor zover nodig natuurlijk en als ze dat zelf willen. Mede ingegeven door mijn (niet standaard) opvoeding ben ik bovenmatig geïnteresseerd in wie ik ben en waarom ik ben zoals ik ben. Van jongs af aan ben ik daarom bezig geweest mezelf beter te leren kennen, begrijpen en accepteren. Dat heeft me veel gebracht. Het maakt o.a. dat ik vrij onafhankelijk in het leven sta en redelijk goed ben geworden in het volgen van mijn hart bij de keuzes die ik maak. Verder is mede door mijn opvoeding mijn sensitiviteit sterk ontwikkeld en kan ik mensen goed ‘lezen’ en aanvoelen. Omdat ik zelf in positieve zin ervaren heb wat het je kan opleveren als je jezelf goed leert kennen, gun ik dat anderen ook. Dat betekent dat je ook leert om jezelf te lachen waardoor je beter kunt ontspannen. Zo is mijn ervaring. Juist ook in werksituaties is het in mijn ogen heel belangrijk dat je een goed zelfbeeld hebt en dat je werkt vanuit je hart. Door mijn werk bij LEV kan ik mijn passie in de praktijk brengen. Ik ben daar erg blij mee en ga dan ook bijna iedere dag met veel plezier naar mijn werk.