Werf meer en betere sollicitanten

Vertel het échte verhaal met onze visuele vacatures
en werf de juiste kandidaten.

20

Jaar ervaring met Human Resources

850

Ingevulde vacatures

97

Tevreden opdrachtgevers

Hoeveel sollicitanten verlies jij?

Uit onderzoek blijkt dat veel potentiële kandidaten niet solliciteren na het lezen van een vacature omdat ze het moeilijk vinden om een beeld te vormen van de baan, denken dat het bedrijf niet goed bij ze past en/of de vacature(tekst) saai vinden.

Bij LEV geloven wij dat dit anders kan. We werken inmiddels alweer 20 jaar in het HR-vakgebied en helpen organisaties bij het maken van in het oog springende visuele vacatures. Het is ons namelijk opgevallen dat veel organisaties het lastig vinden om onderscheidende vacatures te maken waarin het échte authentieke verhaal verteld wordt van de organisatie en de vacature. En laat dát nou juist zo belangrijk zijn bij het maken van een goede match.

In alle eerlijkheid, dit is voor ons ook een speurtocht geweest. Om dit te realiseren heb je natuurlijk de kennis, tijd en technische benodigdheden nodig en dit is niet altijd het geval. Gevolg? Vacatures zijn al zo lang als we ons herinneren een inspiratieloze lap met tekst waar sollicitanten lastig een feeling bij krijgen over het bedrijf. Maar…

#ALLESKANANDERS

Jouw vacature als kandidatenmagneet

Je vacature is geen doel, maar een middel. Een middel om op te vallen, je te onderscheiden, het verhaal te vertellen, de juiste verwachtingen te scheppen en mooie matches te maken. Je wilt nieuwe werknemers die jouw organisatie binnen komen met het juiste gevoel, die bij je willen blijven en met je mee willen groeien in de organisatie.

Ons geheim? Het eerlijke verhaal vertellen en meegaan met de tijd. Sinds 1999 zijn we succesvol met de werving en selectie van personeel. Door de jaren heen hebben we honderden vacatures ingevuld. 95% van de door ons geworven kandidaten was na 3 jaar nog steeds werkzaam bij de opdrachtgever. De baan voldeed aan de verwachtingen.

Meegaan met de tijd betekent ook beseffen dat de wereld steeds visueler is geworden. We Netflixen met z’n allen wat af, “bingen” al onze lievelingsprogramma’s en op YouTube wordt elke dag 1 miljard (ja serieus, 1 miljard) uur aan video’s bekeken. Waarom blijft die vacature dan toch altijd maar zo’n lap met tekst?

1

Visuele informatie verwerken we 600.000 keer sneller dan alleen tekst. Dit betekent een snelle en efficiënte verwerking waardoor er een hogere retentie ontstaat.

2

Mensen onthouden 20% van wat ze horen, 30% van wat ze zien en 70% van wat ze horen en zien.

3

We begrijpen tekst dat ondersteund wordt met visuals 323% beter dan wanneer het alleen tekst bevat.

“Wil jij ook visuele vacatures? Laat ons je helpen. Grijp die kans en laat je bedrijf eens écht zien! Geef dat ‘kijkje in de keuken’, laat die gezichten zien, vertel het verhaal in beelden. Op deze manier ga jij je echt onderscheiden van de rest.”

Wat opdrachtgevers en kandidaten over ons zeggen

Wat levert onze visuele vacaturepagina jou op?

Onderscheidende vacature 

We maken een onderscheidende visuele vacature die overal er tussenuit springt. Hierbij houden we ook rekening met de huisstijl van jouw organisatie. Kandidaten die op de vacaturepagina komen vallen zo in een warm bad geheel in de stijl van jouw organisatie.

Duurzame matches maken

De visuele vacature vertelt het oprechte en authentieke verhaal achter de vacature en de organisatie. De vacature spreekt hiermee tot de verbeelding van de sollicitant. Gevolg? Duurzame matches: werknemers die de organisatie binnenkomen met de juiste verwachtingen!

Unieke online werving campagnes

Met de content die verzameld wordt kun je unieke online wervingscampagnes opstarten. Denk aan social media teasers, collega testimonials etc. 

Inclusief vacaturevideo 

Video is hot! En dat is niet zo gek. Het is namelijk de ideale manier voor storytelling. Bij de vacaturepagina hoort dan ook een vacaturevideo waarin de vacaturehouder en collega’s vertellen over de functie en de werkplek. 

WhatsApp solliciteren

Een WhatsApp-panel maakt onderdeel uit van de pagina. Zo kunnen sollicitanten snel en makkelijk vragen stellen en/of solliciteren.

Google for Jobs

Onze vacaturepagina is geoptimaliseerd voor Google for Jobs, de nieuwe vacaturebank van Google. Zo zijn je vacatures dus ook goed vindbaar! 

Jouw eigen visuele vacature

 • Visuele vacature
  Wij toveren de vacature om in een inspirerende en authentieke visuele vacature in de huisstijl van jouw organisatie! En dat zie je meteen al vanaf de eerste blik. We laten namelijk meteen in de header al een video zien met beelden van jouw organisatie.
 • Arbeidsvoorwaarden
  Laten zien wat jij te bieden hebt als werkgever is belangrijk en moet meteen duidelijk zijn! We laten de kandidaat niet zoeken, maar vertellen direct wat jullie te bieden hebben en wie jullie zoeken.
 • Vacaturevideo
  We komen langs op locatie om een interview af te nemen met de vacaturehouder en bij voorkeur 1 of 2 collega’s. Dit interview wordt op video opgenomen en vormt de basis voor de vacaturevideo.
 • Agenda
  Doormiddel van een agenda laten we zien hoe een werkdag er ongeveer uit kan zien. Zo krijgt de kandidaat een goed beeld van zijn/haar dagelijkse werkzaamheden!
 • Collega's aan het woord
  Collega's zijn een belangrijk onderdeel van de organisatie en vertellen veel over de bedrijfscultuur. De collega's komen dan ook uitgebreid aan bod. Zowel in de video als in schrift! Je kunt kiezen om collega's van de afdeling, het team of kantoor-breed aan het bod te laten komen. Zo krijgt de kandidaat een zo volledig mogelijk beeld.
 • Waar ga je werken?
  De facts & figures! Een aantal cijfers over jouw organisatie zoals hoeveel werknemers werken er? Wat is de gemiddelde leeftijd? Of wanneer is de organisatie opgericht?
 • Bedrijfscultuur
  De bedrijfscultuur kun je het beste laten zien door echte beelden te laten zien. We laten dan ook foto's voorbij komen van de werkplek, het team, eventueel producten, teamuitjes etc. Alles om een zo volledig mogelijk beeld te geven aan de sollicitant.
 • Authentiek en eerlijk!
  We vinden het belangrijk dat het eerlijke verhaal achter de vacature wordt verteld. En dat betekent dat we niet alleen laten zien wat er goed gaat, maar ook benoemen wat er soms beter kan of waar iemand tegen moet kunnen.
 • Sollicitaties in eigen ATS
  De sollicitanten kunnen we rechtstreeks doorlinken naar jullie sollicitatieformulier zodat de sollicitanten direct in jullie Applicant Tracking Systeem (ATS) komen.

Onze opdrachtgevers

Neem contact met ons op

Verstuur bericht