Claes-Berend van der Kolk (1964)

Toen ik 17 jaar oud was heb ik mijn eerste visitekaartje ontworpen. Na lang zoeken kwam er uiteindelijk te staan: ‘voor het initiëren en begeleiden van veranderingsprocessen in mens, maatschappij en organisatie.’
Ik was er eerst heel tevreden mee, maar een week later begon het al te kriebelen. Aan de ene kant vond ik het arrogant, aan de andere kan ook laf van mezelf. Ik heb eigenlijk geen enkele keuze gemaakt. Het gaat over àlles. Maar als ik terugkijk is het wel de rode draad gebleven van mijn leven. Ik ben nog altijd geïnspireerd door processen, mensen en organisaties helpen om tot bloei te komen. Dat is en blijft mijn passie.
Ik heb 25 jaar gezocht naar veranderingsmethodieken die wèrken. De werking is voor mij belangrijker dan of het in een wetenschappelijke of andere traditionele benadering past. Wat ik heb gevonden is een communicatieve en systemische aanpak die gebruik maakt van waarnemingen, die je wel gedaan hebt, maar grotendeels onbewust. Kortom, iedereen weet veel meer dan hij of zij denkt. En die kennis helpt enorm om qua organisatie, als professional en/of als mens (weer) tot bloei te komen, je potentieel te verwezenlijken. Ik doe niets liever dan mensen en organisaties helpen om dat voor elkaar te krijgen.

Mijn aanbod bestaat uit coaching, organisatie-ontwikkeltrajecten en een opleiding voor adviseurs en coaches. Verder werk ik als ‘specialist familie- en organisatieopstellingen’ enkele dagdelen binnen coaching- en ontwikkeltrajecten van andere adviseurs.